TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan szüntetheti meg gyógyszermentesen a hasfájást és hasgörcsöt?

559
HOZZÁSZÓLÁS:

A vastagbél az altest középső részének a jobb oldalától a bal oldaláig nyúlik. Itt található az epevezeték is, ahogyan a vékonybélbe torkollik. A legtöbb középső hasi régióban fellépő fájdalom vagy a vastagbélből, vagy az epevezeték becsatlakozási helyében keletkezik. Hasi fájdalmak esetén, a fájdalmakat okozó baktériumok és a paraziták kiirtása szükséges, gyógynövényes kezeléssel, illetve penészes ételek és tejtermékek száműzésével az étrendből. A diéta is segíthet.

Mi lehet az oka?belfekely-hasmenes-belproblemak

A gyomor felső és alsó részén megtalálható záró izomgyűrűk feladata, az étel benntartása. Ezeken a pontokon a baktériumok szívesen megtelepednek, így fájdalmakat okozhatnak.
A hasi és gyomor-fájdalmak mögött legtöbbször baktériumok állnak. Például savcsökkentő készítmények használatával, a gyomorsav mennyiségének csökkenése kiváló terepet nyújt a különböző baktériumoknak a szaporodáshoz, így ez előbb utóbb hasfájáshoz vezet.

A baktériumok és paraziták egyre mélyebben leásnak a gyomorfalba, hogy elkerüljék a savat, majd végül kialakul a gyomorfekély. A máj és a fogak rendebe tétele ugyancsak ajánlott, mivel innen rengeteg káros anyag kerül az emésztőrendszerbe.

A légzés következtében, a környezetben használt rovarirtó és egyéb szerekben lévő arzén, gyakori méreg, mely a májon keresztül a gyomorra és a belekre gyakorol romboló hatást. Gyakori hasfájdalmak esetén, érdemes kiiktatni környezetünkből a vegyszereket.

Szánkon és orrunkon keresztül a gyomorba és a belekbe bekerülő káros anyagok lehetnek, az üvegszál, az azbeszt, a freon és a formaldehid. Orrunk és szánk nyálkahártyái sokat felfognak ezekből az anyagokból, de néhányat így is lenyelünk, pláne egy erősen szennyezett városi környezetben.

A fogak körül megtelepedő baktériumok esetleg az amalgám tömések darabja, bekerülve a szervezetbe, hasfájdalmakat idézhetnek elő, így a rendszeres szájhigiénia illetve a fémfogtömések cseréje, javulást hozhat a gyakori hasfájdalmak esetén.

Természetes szerek hasfájás, hasgörcs esetén

Gyömbér

A gyömbér, megnyugtatva a gyomor és bélcsatornát, segít az emésztési zavarokon és a hasgörcsökön. Émelygést csökkentő hatása van, valamint tartalmaz egy, a fehérjehajtást végző emésztőenzimekhez hasonlító anyagot.

Kömény

A növény hatóanyagai a carveol, carvon és az illóolaj, nagyon jó gyomorerősítő és görcscsillapítószer megoldások. Rendszertelen emésztésnél, felfúvódásnál és a belekben, gyomorban jelentkező, görcsszerű tünetnél alkalmazzuk.

Menta

A gyomor és bélszorító, fájdalmas görcseivel szemben, a felfúvódás eloszlatására, a gyógyfűből készült tea – 2-5 gr 1/4 liter vízben -, ideg és gyomorerősítő, ezáltal a gyomorban fellépő zavaroknál, görcsöknél, hányinger és hányás illetve kólika, bélrenyheségnél, ideges gyomornál, epebántalomnál vethetjük be, azzal, hogy belőle reggel és este 1 csészével fogyasztunk.

Hasfájás, hasgörcsök esetén tilos:

Alkohol fogyasztás, kávé fogyasztás és dohányzás.

559
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]